ořechy kešu
Ořechy kešu natural jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B5 a na minerální látky, jako například hořčík, draslík, železo či fosfor.
Kešu jádra se doporučuje konzumovat při stavech podráždění, nervozity a depresí, protože mají kladný vliv na nervový systém. Dále tyto olejnaté plody působí proti slabosti a únavě, pomáhají při křečích v dutých orgánech (podrážděná střeva, bolestivá menstruace, ...) nebo jako prevence kornatění tepen. Při redukční dietě je vhodné dopřát si jen menší množství této pochoutky, protože mají vysokou energetickou hodnotu.
Pokud ořechy přes noc namočíte do vody, budou ráno lépe stravitelné. Stravitelnost lze také podpořit opražením ořechů na suché pánvi. Kešu ořechy se hojně využívají k přípravě zdravých sladkostí, u nás najdete třeba recept na kokosovo-datlové kuličky nebo borůvkový raw dort.