paprika žlutá
Žlutá paprika obsahuje vodu, vlákninu a vitamíny E, A, C i K. Najdete v ní také dva antioxidanty lutein a zeaxanthim.
Chcete-li udělat radost vaším očím, pak zařaďte do svého jídelníčku žlutou papriku. Nejenže vás potěší svou barvou, ale hlavně svým obsahem vitamínu E, který je důležitý pro správnou funkci našeho oka. Dále se ve žluté paprice přirozeně vyskytují i dva antioxidanty lutein a zeaxanthin, které pomáhají předcházet tvorbě šedého zákalu.
Vybírejte pevné a šťavnaté paprikové lusky, bez plísní a skvrn. Žlutá paprika zpestří svou barvou a chutí každý zeleninový salát. Výborná je také pečená nebo grilovaná. Můžete ji také použít do svých masových či zeleninových špízů. Vyzkoušejte si třeba připravit v troubě pečené papriky plněné směsí kuskusu, fazolí, černých oliv, česneku a bylinek. Zajímavým receptem je také kuskus se šmakounem.