petrželová nať
Petrželová nať obsahuje kyselinu listovou a hodně vitamínu C, a to dokonce mnohem více než pomeranče. Z minerálních látek nám nabízí především hořčík, železo a zinek. Jedná se o chutnou a oblíbenou bylinku, která se hojně využívá ve studené i teplé kuchyni.
Kyselina listová je velmi důležitá pro těhotné ženy, poněvadž zajišťuje správný vývoj plodu. Vitamín C se stará o správnou obranyschopnost a vitalitu organismu. Tato zelená bylinka má své využití i v péči o tělo. Pasta vytvořená z petrželové natě prospívá naší kůži, zjemňuje ji a umí i odstranit pigmentové skvrny. Už ve starověkém Řecku byla využívána k urychlení hojení ran. Prospěch z této zelené bylinky mohou mít i naše vlasy. Z petrželové nati, vody a lžíce jablečného octa, lze připravit oplach, který jim dodá lesk a sílu. Zároveň nás zbaví i lupů.