pstruh grilovaný
Pstruh grilovaný se může připravovat v troubě, na elektrickém grilu nebo i venku nad ohněm. Pstruh patří mezi ryby s vysokým obsahem bílkovin, esenciálních mastných kyselin a vitamínů A, B12 a D.
Konzumace pstruhů nás pomáhá chránit před srdečními chorobami. Snižuje riziko rakoviny a depresí. Brzdí stárnutí naší pleti. Rybí maso se doporučuje konzumovat pravidelně, je dobře stravitelné a obsahuje řadu důležitých látek pro naše tělo.
Je dobré pstruha pokapat šťávou z pečeného citronu a podávat s jednoduchým salátem a čerstvým pečivem. Grilovaný pstruh dobře chutná i s vařenými brambory a vařenou zeleninou. Před grilováním lehce nařízněte kůži, žárem pak nepopraská a maso se lépe prosolí i okoření. Pokud necháte rybě ploutve, lépe udrží tvar a maso se bude méně rozpadat.