broskev
Broskev obsahuje téměř 90 % vody a je kvalitním zdrojem vitamínů A, B a C. Dále broskve obsahují spoustu minerálních látek jako jsou vápník, sodík, draslík a železo.
Působí blahodárně na trávení, ale někdy mohou mít i projímavý účinek. Broskve mají čistící účinek na organismus a podporují hubnutí. Vybírejte si vždy raději čerstvé ovoce, které má více vitamínů a minerálů, a také neobsahuje přidané konzervanty a cukr.
V obchodě upřednostňujeme spíše domácí broskve. Dovezené zboží často dozrává až na pultech, a tím ztrácí velké množství vitamínů. V kuchyni mají broskve pestré využití, jak ve sladkých, tak i ve slaných pokrmech. Dají se z nich připravit různé nákypy, koláče a buchty, ale stejně tak dobře se hodí k masu, zejména ke kuřecímu. Můžete si je i přidat do svého oblíbeného chia pudinku i do jáhlové kaše.