bramborová polévka s paprikou (bramboračka)
Bramborová polévka s paprikou (bramboračka) se připravuje z brambor, kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), papriky, cibule a česneku. Jídlo je bohaté na vlákninu a sacharidy.
Zeleninové polévky jsou bohaté na živiny, vodu a vlákninu. Brambory a kořenová zelenina jsou pro naše tělo velmi zdravé, protože podporují zásadité prostředí organismu a obnovují pH rovnováhu. Velkou předností všech těchto surovin je, že obsahují hodně vlákniny a jen minimum tuku. Pokud při vaření polévky nepoužíváme hodně tuku (sádla nebo oleje), tak se výborně hodí i do redukčního jídelníčku.
Bramborová polévka s paprikou (bramboračka) je výživné jídlo, které si můžete dát k obědu i k večeři. Když k polévce přidáte pečivo nebo chléb z domácího kvásku, tak může být i samostatným chodem. Bramborovou polévku je možné připravit různými způsoby, záleží jen na vaší chuti.