kuře pečené na másle
Kuře pečené na másle nám nabízí bílkoviny a díky přídavku másla i poměrně dost tuků. Přidává se také koření, záleží na vaší chuti, které si vyberete.
Kuře je drůbež, a tak se jedná o méně tučné maso než je vepřové. Kuřecí maso obsahuje kvalitní bílkoviny, které jsou důležité pro správný růst svalů. Umí také velmi dobře zasytit, a tak nebudete mít delší dobu hlad. Držíte-li redukční dietu, zvolte raději jiný recept, který neobsahuje navíc přidaný tuk. Také se doporučuje odstranit před konzumací kůži, které je sice výborná, ale také velmi kalorická.
Použijte opravdové kvalitní máslo, které zajistí vašemu jídlu lahodnou chuť. Poněvadž se jedná o již poměrně vydatný pokrm, tak zvolte jen lehkou přílohu. Dobrou volbou je pečená či dušená zelenina, zeleninové pyré (celerovo-brokolicové) nebo zeleninový salát.