makrela obecná čerstvá
Makrela obecná čerstvá patří mezi dravé mořské ryby, a tak je bohatá na kvalitní bílkoviny a omega-3 nenasycené kyseliny. Obsahuje také vitamín B12, selen, fosfor a niacin.
Konzumace čerstvých mořských ryb je velmi prospěšná pro naše zdraví. Vhodně upravené ryby obsahují velké množství kvalitních bílkovin a zdravé přirozené tuky. Omega-3 mastné kyseliny podporují správnou činnost našeho mozku a pro správný tělesný vývoj. Jsou tedy nezbytné jak pro děti, tak i dospělé a seniory. Ryby obsahují hodně kostí, a tak je potřeba je jíst opatrně.
Makrelu je možné připravit různými způsoby, jeden z nejlepších a nejsnadnějích je bezesporu pečení v troubě. Makrely je možné také grilovat nebo opékat na ohni. Jako příloha je výborná bramborová kaše, zeleninové pyré, restovaná zelenina nebo zeleninový salát s cizrnou.