pórková polévka s brambory
Pórková polévka s brambory se vaří z pórku, brambor, vody, másla a soli. Z koření se přidává bobkový list, pepř a muškátový oříšek. Na zjemnění se často používá smetana na vaření a nakonec se posype čerstvou pažitkou.
Domácí polévky s vysokým obsahem zeleniny jsou nezbytnou součástí zdravého životního stylu. Pokud držíte redukční dietu, pak šetřete tukem máslem i smetanou. Smetanu můžete zcela vynechat, stačí jen pečlivě rozmixovat uvařenou zeleninu a brambory.
Rádi byste si tuto polévku zkusili uvařit? Pak tu pro vás máme osvědčený recept. Místo vody je také možné využít zeleninový nebo kuřecí vývar, vyhněte se však klasickým bujónům, obsahují totiž řadu nežádoucích látek. Jako ozdobu polévky lze použít i nasucho opražená semínka - dýňová, sezamová či slunečnicová.