kaše krupicová
Krupicová kaše se připravuje zavařením dětské krupičky nebo hrubší krupice do právě vroucího a špetkou soli ochuceného mléka, které se posléze může dosladit. Občas se hotová kaše posype i kakaem nebo skořicí, cukrem a přidá se plátek másla.
Krupicová kaše je vhodná zejména pro děti, protože obsahuje vymleté obilniny , kterým dáváme u dětí přednost před celozrnnými, a mléko. Množství cukru na porci je malé, a tak by nemělo vadit. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo, pak si raději zvolte kaši pohankovou, jáhlovou nebo ovesnou, do které nebudete přidávat cukr a máslo. K ozdobení a dochucení použijte své oblíbené čerstvé ovoce.
Pokud kaši pokladete čerstvým pestrobarevným ovocem do tvaru obrázku, bude pokrm dětem chutnat dvojnásob. Vhodné jsou borůvky, jahody, vypeckované hroznové víno, kousky pomeranče, dílky mandarinek či kousky švestek. Krupičnou kaši podávejte na oběd či svačinu a krupici velmi dobře provařte, aby děti nebolelo bříško. Ve večerních hodinách se více hodí kaše rýžová či vločková (lépe se tráví). Na krupicovou kaši můžete použít i rostlinné mléko, například mandlové nebo sójové.