kuřecí polévka
Základem kuřecí polévky by měl být kvalitní vývar, do kterého se přidávají další ingredience jako zelenina a maso. Kuřecí polévka se může obohatit i o zavářku v podobě nudlí, nočků, strouhání, kapání nebo vaječné sedliny. Pokud se jedná o takzvanou bílou polévku, přidává se ještě smetana, mléko, jíška nebo sýr. Obsah živin v kuřecí polévce závisí na volbě jednotlivých surovin a pracovním postupu přípravy pokrmu.
Kuřecí vývar s libovým masem a zeleninou je vhodný pro racionální stravování i pro redukci hmotnosti. Takový pokrm nabízí dostatek bílkovin a vlákniny, a obsahuje i elektrolyty, které pomáhají stimulovat nervy v celém našem organismu. Bílé polévky s obsahem smetany a jíšky jsou naopak pro redukční režim nevhodné.
Pokud chcete mít kvalitní vývar, vkládejte maso na polévku do studené vody. Jestliže dáváte přednost šťavnatému masu, vložte jej až do vroucí tekutiny. Maso se tak na povrchu zatáhne a nepustí šťávu ven. Kuřecí polévka se zeleninou je skvělým pomocníkem při nechutenství a na srovnání žaludku při kocovině.