langoš se sýrem a kečupem
Langoš se sýrem a kečupem je velmi oblíbené letní jídlo, které si můžete dát na koupališti, historických trzích nebo festivalech. Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Vyrábějí se z droždí, mléka, mouky, trošky soli a cukru. Nejčastěji jsou potřeny kečupem a česnekem a posypané strouhaným eidamem.
Pokud nemáme problémy s váhou nebo jiné zdravotní potíže, nemůže občasná konzumace langoše ublížit. Langoše smažené na přepáleném tuku mohou být zdrojem karcinogenů a mohou způsobovat trávící potíže. Kalorická hodnota je vysoká, a tak nejsou vhodnou potravinou do redukční diety.
Můžete vyzkoušet zdravější variantu langošů, kterou pečeme v troubě bez tuku, použijeme špaldovou mouku nebo lze část mouky nahradit i vařenými brambory. Nebo vyzkoušejte připravit fit langoše podle našeho receptu.