lečo s vejcem a uzeninou
Lečo je známý pokrm, který obsahuje hodně zeleniny, zejména papriky, cibule a rajčat. Často se dále přidává vejce, párek, klobása nebo jiné uzeniny. Nejčastější přílohou je chléb, pečivo nebo vařené brambory.
Lečo, které je připravené podle zásad zdravé výživy, je zdravý i dietní pokrm. Mluvíme o receptu, který obsahuje zeleninu a vejce. Pokrmy, do kterých se přidává párek, slanina, klobása či jiná uzenina, obsahují příliš mnoho nezdravého tuku a konzervantů.
Pokud tedy dbáte na zdravý jídelníček, tak lečo připravujte zásadně bez uzeniny. K rajčatům a paprikám lze i přidat další druhy zeleniny, ideální je cuketa, lilek, mrkev nebo patyzón. Pokrm bude mít pestřejší barvu i širší spektrum živin. Pokud nemáte chuť na vejce, pak lze i použít libové kuřecí maso (kuřecí kousky s lečem).