řízek krůtí smažený
Klasický smažený krůtí řízek se skládá z krůtího masa různé kvality a trojobalu (mouka, osolená vejce a strouhanka). Obalené krůtí maso se smaží ve velké vrstvě rozpáleného tuku, buď na pánvi nebo ve fritéze.
Obalované, ve velké vrstvě tuku smažené pokrmy, nejsou vhodné pro racionální jídelníček, a už vůbec ne pro redukční dietu. Nadměrný příjem smažených pokrmů může vést k ukládání tuku a vzniku přidružených onemocnění. Krůtí maso samotné obsahuje jen málo tuku, je zdravé a plné bílkovin.
Smažení tedy nahraďte vhodnější tepelnou úpravou jakou je vaření, dušení, opékání, pečení nebo restování. Nebo můžete i zkusit chutný recept na steak s chřestem a cibulovým chutney. Pokud si obalované maso chcete dopřát, zkuste ho připravit zdravěji, pokapejte ho olejem a upečte ho v troubě.