vepřové maso pečené
Vepřové maso pečené patří mezi velmi oblíbená jídla. K pečení se mohou použít různé druhy masa, vepřový bok, krkovice, kýta nebo pečeně. Maso se posype kořením, a pak se peče v troubě. Je také možné ho prošpikovat, například česnekem, bylinkami nebo slaninou.
Pokud máte rádi vepřové a snažíte se o redukci hmotnosti, pak zvolte jeho libovější variantu (vepřovou kýtu, pečeni nebo panenku). Libové vepřové maso můžete určitě občas zařadit do svého jídelníčku, zvolte však vhodnou kuchyňskou úpravu. Vyberte si pečení v troubě, rychlé restování nebo dušení. Kvalitní maso nabízí potřebné bílkoviny, a zasytí nás tak na delší dobu.
Pokud si vyberete správnou přílohu, pak si můžete vepřovou pečínku s klidným svědomím dopřát. Skvělou volbou je zeleninový salát, který obsahuje hodně vlákniny a vitamínů, ale má nízkou kalorickou hodnotu. Nebo si zkuste dát jako přílohu zeleninové pyré, například celerovo brokolicové.