zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou nám nabízí jak sacharidy, tak bílkoviny i tuky. Obsah pokrmu závisí na volbě konkrétních surovin, jejich poměru a také na pracovním postupu přípravy jídla.
Vhodně připravené zapečené těstoviny s kuřecím masem a zeleninou mohou být velmi lehké, racionální a výživné jídlo, které nám dodá spoustu energie a kvalitních živin. Zároveň však může jít o pokrm, po jehož konzumaci se budeme cítit spíše unaveni, bude nám z něj těžko a našemu organismu příliš neprospěje. Záleží tedy na jeho konkrétním složení a postupu přípravy.
Těstoviny si raději vyberte semolinové, celozrnné nebo luštěninové (cizrnové, hrachové, z červené čočky). Vařte je jen do poloměkka, budou se ještě dále tepelně zpracovávat. Se zeleninou nešetřete, protože dodá pokrmu svěžest a řadu cenných látek. Místo šlehačky, smetany, přesolených tučných sýrů a uzenin přidejte pouze vejce, která smícháte s polotučným nebo nízkotučným sýrem (fanoušci fitness mohou do směsi přimíchat také tvaroh či protein bez příchuti). Pokud je směs příliš hustá, přidejte malé množství mléka. Maso používejte zásadně libové. Aby pokrm nebyl příliš suchý a dostali jste do těla potřebné živiny, neochuzujte se ani o tuk. Mělo by však jít o tuk kvalitní, a to v množství, které koresponduje s vašimi tělesnými potřebami.