cibulová polévka s bramborem
Cibulová polévka s bramborem nám z výživových hodnot nabízí převážně sacharidy. Jejím základem je osmažená cibule, která se zalije vývarem nebo vodou. Dále se přidají syrové nakrájené brambory. Do polévky je také možné přidat česnek, majoránku či další oblíbené koření.
Polévky, které nejsou zahuštěné jíškou, jsou vhodnější pro redukční režim i pro zdravý životní styl. Pokud máte rádi krémové polévky, pak místo jíšky z mouky nebo smetany, zvolte raději rozmixovanou zeleninu. Cibule, stejně jako česnek, umí pomoci s příznaky nachlazení a chřipky. Je známá svými přírodními antibiotickými účinky.
Na cibulovou polévku má každá hospodyňka svůj oblíbený recept. Pokud ale rádi zkoušíte nové recepty, které jsou navíc i zdravé, pak se můžete inspirovat a zkusit s námi low carb variantu cibulové polévky.