rybí filé na másle restované
Rybí filé na másle restované je chutný pokrm, který nám nabízí bílkoviny i tuky. Filé se většinou vyrábí z ryb, které jsou méně tučné, tedy z tresky, sumečka žraločího (pangasia) nebo štikozubce.
Účinek tohoto pokrmu na lidské zdraví může být různý, záleží totiž na druhu a kvalitě použitého rybího masa. Obecně platí, že je rybí maso zdravé, lehce stravitelné a plné kvalitních bílkovin. Vyhněte se raději rybímu filé, které pochází ze sumečka žraločího, tedy pangasia, a je původem z Vietnamu. Tyto ryby jsou chovány ve velmi znečištěném prostředí, a tak jejich maso není tak nutričně hodnotné a chutné.
Dávejte pozor, ať zbytečně nekupujete zmrzlou vodu, která bývá hojně součástí levných rybích filé. Údaje o obsahu vodu v rybě najdete ve složení výrobku, který se vždy vyplatí pozorně číst. Pokud máte možnost, tak si vyberte čerstvé rybí filety, které obsahují více nutričních látek. K rybímu filé na másle se skvěle hodí vařené brambory, grilovaná zelenina nebo lehké pyré jako v tomto receptu.