guláš vepřový
Každá rodina má svůj osvědčený recept na ten nejlepší vepřový guláš. Podle kvality použitých ingrediencí, jejich množství a také podle technologického postupu, se bude řídit i obsah výživných látek ve finálním pokrmu.
Pokud připravíme vepřový guláš z libového masa a jen na malém množství kvalitního tuku, tak se určitě může stát součástí pestré stravy a našemu zdraví neublíží. Kořeněná a pikantní jídla nejsou vhodná pro osoby s šetřící dietou a pro malé děti.
Guláš nabízený v některých podnicích obsahuje velmi často přemíru tuku, soli a koření, a proto je vhodnější jeho domácí příprava. Říká se, že guláš je druhý den lepší, protože je správně uleželý a jeho chuť je pak výraznější. Můžete zkusit náš recept na hospodský guláš, ke kterému se skvěle hodí klasický houskový knedlík nebo můžete zkusit zdravější variantu - špaldovo bramborové knedlíky.